Siirry pääsisältöön

Kesän kuulumisia

© Viola K
Higher Than Hope
"Fio"
Kesä tuli ja meni, viimeisimmästä päivityksestäkin on taas kulunut reippaasti aikaa. Kesän aikana on tapahtunut paljon, lähinnä kisaradoilla. Kaneista Darya on todellinen yllättäjä: toin sen huvikseen kokeilemaan esteitä miniluokkaan kesäkuussa ja hyppiminen olikin Daryan juttu. Muistaakseni kolmen-neljän viikon päästä siitä kisattiinkin jo keskivaikeaa neidin kanssa.

© Karoliina L
Tringa's Triceratops
"Niila"
Koko Niila x Hippu -poikue kilpailee nyt (vähintään) yhtä vaikeaa luokkaa. Fia on suoralla eliitissä ja mutkalla vaikeassa, pojat ovat kumpikin vaikealla suoralla ja kv mutkalla. Korkeudessa koko F-kerho on joutunut eliittiin. Fio yllätti tänään Tuusulan kisoissa hyppäämällä 80cm korkeutta kevyesti paikaltaan, eikä 85cm ollut myöskään kaukana. Fia on hypännyt kisoissa 90cm (yritetty metriä), Fujin ennätys taitaa olla 70cm tai 75cm.

Niila on alkanut mennä eliittejä kovempaa ja hienommin kun koskaan, juuri kun ajattelin laittaa sen eläkkeelle. Saa nähdä mitä sen kanssa tehdään, voi kyllä olla että pappa joutuu silti vuoden lopussa eläkkeelle ja saa alkaa viettämään tavallisen kotipupun elämää.

Lisäksi kesän kisareissuilla ovat olleet menossa mukana Hupi, Naya, Kidi ja tietysti neljän virheen Nasse. Muutamia muitakin sattumia on aina välillä eksynyt kisoihin. Hupi otti ja meni klassautumaan keskivaikeaan suoraan, eikä mutkaltakaan puutu enää kun yksi klassaus. Hupin tarkoitus oli olla nimenomaan hupikani, kani joka ei pääse ikinä helposta pois, mutta joka tykkää hyppimisestä ja voi lähteä muille laumansa jäsenille kisakaveriksi mukaan. Toisin siinä kävi, tosin keskivaikeasta se ei ainakaan tule pääsemään ikinä pois.

© Karoliina L
The Dance Of Dragons
"Darya"
Naya klassautui myös keskivaikeisiin itseasiassa jo aika alkukesästä, niitä se ei ole tosin vielä kisannutkaan. Naya taitaa päästä Tampereelle kisailemaan seuraavaksi, se on pitänyt nyt pientä taukoa, ettei itselläni olisi kv:ssa niin paljoa hypytettäviä. Nyt kuitenkin Fio, Fuji ja Kidi antoivat tilaa siirtymällä vaikeaan (suoralla), joten Nayallekin on taas tilaa. Nasse on ollut muutaman kerran kisoissa mukana ja mennyt varmaankin joka kerta neljällä virheellä. Nassen kohdalla odotukset eivät ole muutenkaan ihan hirveän korkealla.

Ensi viikonloppuna vuorossa on Tampereen lemmikkimessut, jonne lähtee kisailemaan myös Ava, Agu ja Abe jotka täyttävät sunnuntaina 5kk.




© Karoliina L
White Night Fantasy
"Fia"

© Viola K
Endless Forms Most Beautiful
"Fuji"





Kommentit

Suosituimmat

Kanin sairaudet

Päivitetty 12.3.2018 Sairaudet on jaettu tässä tekstissä virusten aiheuttamiin, loisten aiheuttamiin, bakteerin aiheuttamiin ja muihin sairauksiin. Jos käytät tekstiäni jossain, merkitse mistä sen otit!   Blogini täytyy myös linkata selkeästi tekstin yhteyteen. Sairas kani on vietävä viivyttelemättä  lääkäriin  tai osattava itse hoitaa. Jokainen on vastuussa kaninsa hyvinvoinnista ja on velvollinen sen takaamaan. Hankalien, paljon hoitoa tai leikkauksia vaativien ja pitkäaikaisten sairauksien kohdalla on syytä miettiä, että kannattaako kania enää hoitaa, vai onko lopetus sille armollisempaa.  Terve kani: -Kanin nenän tulee olla kuiva  -Kanin normaali ruumiinlämpö on 38,5 - 40,5 astetta -Terve kani syö paljon heinää  -Hyvässä massassa, ei merkittäviä painonmuutoksia -Hyväkuntoinen turkki -Papanan tulee olla kuivaa, suurta ja vaaleaa -Kirkkaat silmät, jotka eivät vuoda Oikea annos on hyvä tarkastaa, koska osa eläinlääkäreistä määrää kaneille kipulääkk

Kanin ruokinta

Kirjoitan nyt pidemmän tekstin kanin ruokinnasta, koska aihe puhuttaa paljon netin kanipalstoilla. Monella kanin omistajalla on lemmikkinsä ruokinta todella huonolla mallilla, vaikka niin ei todellakaan pitäisi olla.  Heinä Heinän tärkeyttä ei voi liikaa painottaa. Heinä on kanin pääravintoa, jota sillä kuuluu olla jatkuvasti saatavilla. Sekään ei vielä riitä, vaan kanin täytyy todella syödä heinää riittävästi. 80-90% kanin ruokavaliosta tulisi koostua heinästä. Kanin tulee syödä heinää itsensä kokoinen kasa päivässä, joka tekee n. kanin oman painon verran heinää viikossa. Heinää kani ei voi syödä koskaan liikaa. Heinä pitää hampaat ja suoliston kunnossa, sekä tarjoaa kanille myös tekemistä, koska normaali kani kuluttaa suurimman osan päivästään heinää syödessä. Kanin täytyy syödä heinää lähes koko ajan, jotta sen suolisto pysyy toiminnassa. Kääpiöjänis Niila ja kanin itsensä kokoinen kasa heinää Kuvan kani painaa 1325g, eli 1,325kg. Kanin kokoinen pussi heinää pa

Kaksi uroskania yhdessä?

Kuulen usein puhuttavan, että kaksi urosta eivät tule ikinä keskenään toimeen, ne tappavat toisensa tai vähintään repivät henkihieveriin. Urosten pitämistä yhdessä kauhistellaan mielestäni turhan ehdottomasti, jokainen kani on yksilö ja kaikki kanit voivat, sukupuolesta riippumatta tapella keskenään, tai olla tappelematta. Toki todennäköisimmin toimeen tulevat kaksi naarasta tai leikattu uros ja naaras. Toisaalta kahden uroksen tullessa toimeen keskenään, ei minkään muun yhdistelmän välinen suhde meinaa yltää samalle tasolle. Oman kokemukseni perusteella leikatut urokset ovat yleensä juuri niitä reviiritietoisimpia. Niiden kanssa asuville naaraille on vuosien aikana tullut eniten haljenneita huulia ja muita puremahaavoja. Kerran heräsin keskellä yötä siihen, kun uros joka oli asunut kaksi vuotta saman naaraan kanssa, kävi tämän kimppuun ja naaras kiljui. Naaraiden totuttaminen yhteen on ollut itselleni kaikkein helpointa. Toisaalta myös ne urosyhdistelmät jotka ovat tulleet