Siirry pääsisältöön

Kisareissujen kommellukset osa 1 *Sisältää kaupallisen yhteistyön linkin

Aloitan postaussarjan jossa kerron erinäisistä kisareissujen kommelluksista, koska niitähän riittää. Kannattaa pysyä kuulolla, sillä meno on sitä villimpää, mitä lähemmäs nykyhetkeä tullaan. Muistakaa myös tilata kanava Youtubessa, sillä kommelluksista on tulossa sinne oma sarja! Tästä Youtubeen.

Ensimmäisenä on vuorossa Helsinki, 13.12.2009

Ensimmäiset estekisat ikinä. Jännitti aivan järkyttävän paljon ja oltiin paikalla jo varmaan kaksi tuntia ennen kisojen alkua kaverini kanssa, jolle nämä olivat myös ensimmäiset kisat. Pian kisapaikalta löytyi vielä kolmaskin samaan kastiin kuuluva sankari (kuvassa). Siinä sitten kaikki täristiin koko päivä nurkassa kaniemme kanssa, peläten isoja pahoja kanityyppejä. Hypytettiin meidän kaneja myös koko päivä lämppäradalla ja ihmeteltiin, miksi ne eivät sitten kilpailuradalla edenneet kovin aktiivisesti.

Oltiin tällä porukalla ehdottomasti tuon kisapäivän ankkuri, sillä kaikkien kolmen kanit olivat luokan viimeisiä tuloslistalla. Siis kirjaimellisesti viimeisiä. Oma kanini oli maalissa 0,5sek ennen maksimiaikaa, joka oli tyyliin 3min. On muuten ollut ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun oon helppoa mutkaa hinkannut kolme minuuttia. Yritin kaivaa sitä legendaarista tuloslistaa esiin, mutta SEK on ilmeisesti poistanut sivunsa. 

Tuolta reissulta tarttui kuitenkin matkaan yksi elämäni tärkeimmistä ihmisistä (juurikin neiti kuvassa), jonka kanssa on tätä elämän ihmeellistä polkua tallattu samaa matkaa pian 12 vuotta.

*Kaupallinen yhteistyö: tämän linkin kautta pääset testaamaan BookBeat-Premiumia maksutta, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin. Kokeilujakson aikana voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat! Etu koskee uusia BookBeat-käyttäjiä.

 Jassu

Kommentit

Suosituimmat

Kanin sairaudet

Päivitetty 12.3.2018 Sairaudet on jaettu tässä tekstissä virusten aiheuttamiin, loisten aiheuttamiin, bakteerin aiheuttamiin ja muihin sairauksiin. Jos käytät tekstiäni jossain, merkitse mistä sen otit!   Blogini täytyy myös linkata selkeästi tekstin yhteyteen. Sairas kani on vietävä viivyttelemättä  lääkäriin  tai osattava itse hoitaa. Jokainen on vastuussa kaninsa hyvinvoinnista ja on velvollinen sen takaamaan. Hankalien, paljon hoitoa tai leikkauksia vaativien ja pitkäaikaisten sairauksien kohdalla on syytä miettiä, että kannattaako kania enää hoitaa, vai onko lopetus sille armollisempaa.  Terve kani: -Kanin nenän tulee olla kuiva  -Kanin normaali ruumiinlämpö on 38,5 - 40,5 astetta -Terve kani syö paljon heinää  -Hyvässä massassa, ei merkittäviä painonmuutoksia -Hyväkuntoinen turkki -Papanan tulee olla kuivaa, suurta ja vaaleaa -Kirkkaat silmät, jotka eivät vuoda Oikea annos on hyvä tarkastaa, koska osa eläinlääkäreistä määrää kaneille kipulääkk

Kanin ruokinta

Kirjoitan nyt pidemmän tekstin kanin ruokinnasta, koska aihe puhuttaa paljon netin kanipalstoilla. Monella kanin omistajalla on lemmikkinsä ruokinta todella huonolla mallilla, vaikka niin ei todellakaan pitäisi olla.  Heinä Heinän tärkeyttä ei voi liikaa painottaa. Heinä on kanin pääravintoa, jota sillä kuuluu olla jatkuvasti saatavilla. Sekään ei vielä riitä, vaan kanin täytyy todella syödä heinää riittävästi. 80-90% kanin ruokavaliosta tulisi koostua heinästä. Kanin tulee syödä heinää itsensä kokoinen kasa päivässä, joka tekee n. kanin oman painon verran heinää viikossa. Heinää kani ei voi syödä koskaan liikaa. Heinä pitää hampaat ja suoliston kunnossa, sekä tarjoaa kanille myös tekemistä, koska normaali kani kuluttaa suurimman osan päivästään heinää syödessä. Kanin täytyy syödä heinää lähes koko ajan, jotta sen suolisto pysyy toiminnassa. Kääpiöjänis Niila ja kanin itsensä kokoinen kasa heinää Kuvan kani painaa 1325g, eli 1,325kg. Kanin kokoinen pussi heinää pa

Kaksi uroskania yhdessä?

Kuulen usein puhuttavan, että kaksi urosta eivät tule ikinä keskenään toimeen, ne tappavat toisensa tai vähintään repivät henkihieveriin. Urosten pitämistä yhdessä kauhistellaan mielestäni turhan ehdottomasti, jokainen kani on yksilö ja kaikki kanit voivat, sukupuolesta riippumatta tapella keskenään, tai olla tappelematta. Toki todennäköisimmin toimeen tulevat kaksi naarasta tai leikattu uros ja naaras. Toisaalta kahden uroksen tullessa toimeen keskenään, ei minkään muun yhdistelmän välinen suhde meinaa yltää samalle tasolle. Oman kokemukseni perusteella leikatut urokset ovat yleensä juuri niitä reviiritietoisimpia. Niiden kanssa asuville naaraille on vuosien aikana tullut eniten haljenneita huulia ja muita puremahaavoja. Kerran heräsin keskellä yötä siihen, kun uros joka oli asunut kaksi vuotta saman naaraan kanssa, kävi tämän kimppuun ja naaras kiljui. Naaraiden totuttaminen yhteen on ollut itselleni kaikkein helpointa. Toisaalta myös ne urosyhdistelmät jotka ovat tulleet